Inschrijven

Is uw kind twee jaar? Dat is een goede leeftijd om op zoek te gaan naar een basisschool. Om een indruk te krijgen van de visie van onze school kunt u via “contact” een afspraak maken met de onderbouwcoördinator, Wendy Wiegers. Zij kan u rondleiden door de school (op een vrijdag) en een toelichting geven op de aanmeldingsprocedure. Na het gesprek krijgt u een aanmeldingsformulier.

Als u een kind wilt inschrijven dat van een andere school komt, bijvoorbeeld door verhuizing, dan kunt u een afspraak maken met onze directeur Saskia van de Sandt (via “contact”).

Aanname- en plaatsingsbeleid

• Inschrijven is altijd mogelijk na een intakegesprek;
  • Inschrijven mag op meerdere basisscholen tegelijk tot uiterlijk een half jaar van tevoren;
  • In de herfst sturen we een reminder aan zittende ouders om jongere broertjes en zusjes in te schrijven;
  • We plaatsen eerst broertjes/zusjes en vervolgens plaatsen we de kinderen uit de wijken. Hoe dichter u bij de L.W. Beekmanschool woont, hoe groter de kans dat uw zoon of dochter een plekje krijgt bij ons;
  • We kijken NIET naar de datum en volgorde van inschrijving;
  • Na de aanmelding krijgt u rond carnaval voorafgaand aan het schooljaar waarin uw kind gaat starten, bericht over de plaatsing van uw kind;
  • Kinderen die vier jaar worden, mogen tot zes weken voor het einde van een schooljaar starten. Kinderen die jarig zijn in de eerste drie weken van een schooljaar, mogen meteen aan het begin van het schooljaar starten.